Zapadnuté snehom

autoportret-na-poli
 
tyrkysova-kabina
 
analog-autoportret
 
autoportret-filmova-fotografia
 
kabina-sneh
 
lesny-chodnik-sneh
 
dievca-v-lese
 
zasnezeny-les
 
Teraz, keď tak často sneží, mám chuť vytvárať si rôzne prirovnania so snehom, zdajú sa mi byť prvoplánové, no pri viacerých prípadoch výstižné, napríklad že niektoré myšlienky, ktoré si v sebe nosím, sú akoby zapadnuté snehom, vidím ich obrysy, ich tvary, viem, že sú tu, i keď jasne nevidím ich povrch a sfarbenie, nevidím ich mimiku a nerozumiem im, nerozumiem si.

Páči sa mi ten pocit, keď kráčam zasneženým poľom a moje stopy sú prvé ľudské stopy v tomto priestore, okrem mňa tu behá len zopár zajacov a niekde v diaľke možno hnedé škvrnité srny, páči sa mi tá čistota, belosť, prázdny priestor, ktorý vyzerá nekonečne, páči sa mi, že nemusím myslieť, že i vo mne je prázdno a čisto, že všetko je vzdialené, že ticho čerstvého snehu umlčí všetky pocity, ktoré sa inak vo mne rodia, kričia, krúžia, lietajú.

Zvláštne správy, zvláštne pozdravy, zvláštne ticho, zvláštne skryté stopy. Zapadli snehom.

7 thoughts on “Zapadnuté snehom

  1. Michael píše:

    Krásné fotografie, už se opakuji, ale prostě musím.
    Krásný svetr, ty barvy na něm tak hezky kontrastují s bílou sněhovou..
    Už dlouho jsem nešel sněhem, ve kterém by nebyly stopy někoho jiného..už dlouho jsem vlastně nešel žádným sněhem..v Praze stále nesněží, škoda, aspoň na pár dní by nás zasypat mohlo..závidím tu panensky čistou krásu..a děkuji za sdílení..

    Tak zasněžený víkend ;),
    Michael
    http://www.ontheleaf.net

    Páči sa mi

  2. Sonja píše:

    Krásne fotky! Tiež som bola fotiť, keď u nás konečne nasnežilo, ale musím ešte dokončiť film, už sa neviem dočkať :) Tvoju prvú z tohto postu som si úplne zaľúbila!

    Páči sa mi

Pridaj komentár