Italian journey, part 2: Ascoli Piceno

Ďalšie dažďové ráno, káva na balkóne a cesty do iných miest, ktoré ľúbim na prvý pohľad, ich skryté, úzke uličky, kamenné múry starých domov a tiché kroky v sandáloch, v ktorých cítiť dlaždice, lízať ozajstnú taliansku zmrzlinu, tá chuť pistácií a mascarpone na jazyku a pohľady na tmavovlasých Talianov v košeliach, predstavy o ich živote, o ich maľbách a vernisážach v pôvabných miestnych galériách,

tieto romantické miesta inšpirujú k ďalším vymysleným príbehom, kaviarne s letnými terasami a stoličkami vonku nabádajú k rozhovorom pri víne a kvety v oknách k nočným prechádzkam v šatách ušitých z kvetovanej látky, prechádzať sa pod lampami a dýchať aviváž voňajúcu vo vzduchu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

facebook // flickr // tumblr // bloglovin

10 thoughts on “Italian journey, part 2: Ascoli Piceno

      • empty píše:

        …to jednoznačne, ale iba s fotoaparátom v ruke! :) Pretože Tvoje fotky a slová sú neopísateľné, tak ako pocit, keď človek stojí pred tou úzko uličkou s drevenými okenicami. Vtedy až srdce zovrie a chce to hlboký nádych…Ďakujem !

        Páči sa mi

Pridaj komentár